website ontwerp website bouwen Home
Wat is Cranio
Wanneer gebruiken
Voor de behandeling
Tijdens de behandeling
Na de behandeling
Tarieven cranio
Wie ben ik
links
Startpagina

Wat is Cranio Sacraal TherapieCranio Sacraal Therapie is een zachte en niet-manipulatieve vorm van therapie, die uitgaat van het feit dat ieder paard in wezen gezond is. De behandeling doet een beroep op het zelfhelend vermogen van het lichaam. Dit doe ik door te voelen aan het lichaam van het paard en daar de behandeling op af te stemmen. Zonder gebruik van krachtige massagetechnieken, maar door lichte aanrakingen.


Bij de behandeling wordt gebruik gemaakt van het Cranio Sacrale systeem van het paard. Dit systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, het dikke vlies dat daar omheen zit en het hersenvocht dat tussen die twee vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de botten van schedel en wervelkolom, tot aan het heiligbeen.

Het vocht beweegt in een traag ritme, dat een uitzettende en inkrimpende beweging kent. Een ritme dat overal op het paard voelbaar is en kan worden beschouwd als de ademhaling van het zenuwstelsel. Dit stelsel regelt de werking van wat er in het paard gebeurt. Door dit stelsel te behandelen ontspant het paard en wordt het zelfherstellend vermogen gestimuleerd. Dit geeft een langdurig positieve werking.  

Nynke Jonker Cranio Sacraal Therapie voor paarden

Harfsensesteeg 27

7217 MG Harfsen

06-23454417

cranio@nynkejonker.nl

KvKnr: 55118704